Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΝΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΝΟ

Αποφασισμένη να «δέσει» από την Τετάρτη σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο τα πλοία των εταιρειών, που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτεργάτες είναι η ΠΝΟ, που όπως έχει ανακοινώσει θα αναλάβει συνδικαλιστική δράση.
Είναι σαφές, βέβαια, ότι οι εξελίξεις θα καθοριστούν ανάλογα με το τι θα πράξουν οι εταιρείες. Μάλιστα, την Δευτέρα εκπρόσωποι των εταιρειών συναντήθηκαν με την διοίκηση της ΠΝΟ και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι την Τετάρτη να καταβάλλουν χρήματα στους ναυτικούς και για μια ακόμα φορά αναφέρθηκαν στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εταιρείες τους και στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.
Στο μεταξύ το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας ύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, έστειλε επιστολή στην ΠΝΟ στην οποία οι ακτοπλόοι αναλύουν την κρίση στον κλάδο τους και δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν για εξεύρεση λύσης ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι συνδικαλιστές φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις αύριο εκτός εάν οι εταιρείες καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων στους ναυτικούς.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα αφορά περίπου 70% των ναυτικών οι οποίοι να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο είναι και επιστρατευμένοι, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυο χρόνια, η καθυστέρηση σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει μέχρι και τους 7 μήνες, ενώ κάποιες εταιρείες δεν δίνουν ούτε έναντι. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) πρόσφατα ζήτησε και την παρέμβαση του εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ: pireas2day.gr