Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

MINOAN LINES: ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ & Ε/Γ-Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

H Minoan Lines εξέδωσε δελτίο τύπου για τη δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων Ελληνικών πλοίων τους: Ε/Γ-Ο/Γ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς. Συγκεκριμένα αναφέρει πως τα ανωτέρω πλοία, αδελφά των Ε/Γ-Ο/Γ ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, αποτελούν στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα, ταχύτερα και πολυτελέστερα πλοία στην κατηγορία τους. Η ναυπήγησή τους ολοκληρώθηκε το 2002 και το 2001 αντίστοιχα, σε σχέση με τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που εξυπηρετούν σήμερα τη δρομολογιακή γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, «ΕΛΥΡΟΣ», (έτος κατασκευής 1998 – 14 ετών) και «ΛΑΤΩ» (έτος κατασκευής 1975 – 37 ετών).
Με αυτή τη νέα επιχειρηματική τους κίνηση οι Μινωικές Γραμμές στοχεύουν:
1. Στη δημιουργία, εν μέσω ύφεσης, επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ θα επανδρωθούν με Έλληνες ναυτικούς, ενώ χάριν της λειτουργίας της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.
2. Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Χανιά μέσω του διεθνούς δικτύου μεταφορών που μόνο οι Μινωικές Γραμμές διαθέτουν στην Ελλάδα, ως μέλος ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων μεταφορών δια θαλάσσης στην Ευρώπη.
3. Στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας.
Ως εκ τούτου, η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών θεωρεί βέβαιο ότι, οι υποβληθείσες δηλώσεις της για δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων δίδυμων πλοίων της Ε/Γ-Ο/Γ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, στην προαναφερόμενη γραμμή από την 1η Απριλίου 2012, θα τύχουν της θετικής αποδοχής του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, χάριν της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τον εμπορικό κόσμο και περαιτέρω της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού.