Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ Η ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την Πέμπτη 27/06 η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, με αίτημα που κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε για μία εβδομάδα τροποποίηση των δρομολογίων των πλοίων της Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες των γραμμών Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ικαρία.
Το αίτημα αυτό υπεβλήθη μετά την υπαναχώρηση ενδιαφερόμενης ναυτιλιακής εταιρείας η οποία είχε λάβει την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη να αντικαταστήσει με το πλοίο της τα δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές.
Στο παραπάνω αίτημα της NEL LINES ουδεμία απάντηση εδόθη!
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μη ολοκλήρωση των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ οφείλεται αποκλειστικά στην καθυστέρηση έγκρισης της τριετούς παράτασης στις συγκεκριμένες γραμμές του προαναφερόμενου πλοίου.
Σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μετά από απουσία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που προΐστατο ο κ. Σπιλάνης το αίτημα αυτό ανεβλήθη, παρά την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης από την εταιρεία μας.
Τελικώς, 5 σχεδόν μήνες μετά την αίτηση της NEL LINES, ενεκρίθη η τριετής παράταση εκτέλεσης δρομολογίων από το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην Νάξο. Η έγκριση εστάλη μόλις στις 02/06/2013.
Η έγκριση αυτή εδόθη με πλειοψηφία, με μοναδικό μειοψηφήσαντα τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Σπιλάνη ο οποίος σαν να μην εγνώριζε, διαμαρτύρετο σαν γνήσιος αντιπολιτευόμενος πολίτης γιατί δεν υπάρχουν ανοικτά πλάνα δρομολογίων.
Ο κ. Σπιλάνης, παρά το ότι έχει παραιτηθεί, συνεχίζει και τότε και τώρα με τις “ΑΔΕΞΙΕΣ” και προς ποίου άραγε συμφέροντος ενέργειες του, να τορπιλίζει την εύρυθμο συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και να ενεργεί σίγουρα εναντίον των συμφερόντων νησιωτών και επιβατών. Κατόπιν αυτών, η NEL LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα ανωτέρω δρομολόγια δεν θα εκτελούνται μέχρις εγκρίσεως αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.