Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και την αυτονόητη παύση της διεξαγωγής προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του. Ο ΣΕΕΝ τονίζει πως η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα τόσο για τους εργαζόμενους της χώρας όσο και για την επιβίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει τα ακόλουθα:
"Είναι γνωστόν ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσιάζουν μείωση της κινήσεως επιβατών, η οποία καταγράφεται από 5% έως 30% ανά γραμμή για το 2011 σε σύγκριση με την κίνηση του 2010.
Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα τόσο για τους εργαζόμενους της χώρας όσο και για την επιβίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου η επιχειρούμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και η αυτονόητη παύση της διεξαγωγής προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κοινωνικός τουρισμός με εκδρομικά προγράμματα χιλιάδων εργαζομένων, που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά με μικρό κόστος.
Ο στοχευμένος αυτός εσωτερικός τουρισμός επί σειρά ετών τόνωνε μεταξύ άλλων τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας, τα τουριστικά καταλύματα και τις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές μονάδες.
Ο εσωτερικός τουρισμός έχει πληγεί υπέρμετρα κατά τα τελευταία δύο έτη από την διεθνή και εθνική οικονομική κρίση. Η κατάργηση του ΟΕΕ ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση και του μέτρου του εσωτερικού τουρισμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Ο ΣΕΕΝ καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της για διακοπή του μειωμένου κόστους προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και διακοπών των εργαζομένων με την κατάργηση του ΟΕΕ".