Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΜΕ ΟΠΛΑ

Στο πλαίσιο της πάγιας εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για διαρκή επιτήρηση και προστασία των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών που σχετίζονται με επιβολή περιοριστικών μέτρων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής, από πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της νήσου Σύμης, φορτηγό πλοίο, να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Ο εντοπισμός έγινε μετά από σχετική ενημέρωση Στρατιωτικής Αρχής της περιοχής. Τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ακινητοποίησή του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., προς διενέργεια ελέγχου.
Απογευματινές ώρες της Παρασκευής το ύποπτο φορτηγό πλοίο κατέπλευσε, συνοδεία πλωτών περιπολικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου, όπου φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της τοπικής Λιμενικής Αρχής.
Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχει διαπιστωθεί ο ακριβής προορισμός των πυρομαχικών και του οπλισμού που μεταφέρει, ούτε η αντιστοιχία του αναγραφόμενου στα παραστατικά φορτίου με αυτό που πραγματικά μεταφέρεται επί του πλοίου.
Η έρευνα θα συνεχισθεί με τη στενή συνεργασία όλων των εθνικά συναρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών.