Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 208 ΕΚ. ΔΟΛ.

Δύο μεγάλες εταιρείες «ταράζουν» την «άπνοια» των τελευταίων εβδομάδων στις νέες κατασκευές υλοποιώντας επενδύσεις συνολικού ύψους 208 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι εταιρείες των Πόλυ Χατζηιωάννου και του Πήτερ Λιβανού, αντίστοιχα, προχωρούν σε κινήσεις για την ενίσχυση των στόλων τους με καινούργια πλοία.
Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny η Safe Bulkers του κ. Χατζηιωάννου τοποθέτησε παραγγελίες για 3 φορτηγά πλοία (bulk carriers) σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας. Και συγκεκριμένα για:

• Ένα πλοίο, χωρητικότητας 76.500 τόνων, οικολογικού σχεδιασμού με παράδοση στο πρώτο εξάμηνο του 2015 καθώς υπάρχει συμφωνία για 10ετη χρονοναύλωση. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 28 εκατομμύρια δολάρια.

• Δύο πλοία, χωρητικότητας 77 .000 τόνων με παράδοση το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το πρώτο του 2016, αντίστοιχα. Το κόστος για κάθε πλοίο υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ceres Shipping του κ. Πήτερ Λιβανού, που είναι θυγατρική της Unisea Shipping τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κορέας για 4 δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 50.000 τόνων το καθένα με παράδοση στο τέλος Μαρτίου του 2016. Το κόστος για κάθε πλοίο υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια δολάρια.
Στον τομέα των αγορών από δεύτερο χέρι οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν συνολικά 7 πλοία πραγματοποιώντας επενδύσεις της τάξης των 113 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για 5 φορτηγά και από ένα δεξαμενόπλοιο και μεταφοράς κοντέϊνερ.


Πηγή: Pireas2day.gr