Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στο Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που βρίσκεται εν πλω μεταξύ της Ικαρίας και της Σάμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στην τσιμινιέρα του πλοίου. Οι 248 επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, για λόγους ασφαλείας έχουν φορέσει τα σωσίβια και έχουν μεταφερθεί στους σταθμούς συγκέντρωσης της πρώτης θέσης του πλοίου. Για βοήθεια έχουν σπεύσει το επιβατηγό ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, το Φ/Γ DOLPHIN 7, το Φ/Γ HANJIN MATSUE, το Φ/Γ AMUR-2510 και το Φ/Γ MSC LEA, ενώ σκάφος του Λιμενικού Σώματος έχει φύγει από τη Σάμο με επιβαίνοντα τον Λιμενάρχη. Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ προσπαθεί να φτάσει στο λιμάνι του Καρλοβάσιου, όπου έχει ήδη σημάνει κόκκινος συναγερμός, ενώ στο λιμάνι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα ξεκίνησε τα δρομολόγια το πλοίο με αναχώρηση στις 8:05 το πρωί από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο και Καρλόβασι.

UPDATE 17:55: Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Hellenic Seaways, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος. Όλοι οι επιβάτες όπως και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

UPDATE 00:00: Η πυρκαγιά έχει σβήσει και οι επιβάτες έχουν με ασφάλεια αποβιβαστεί στο λιμάνι Καρλοβασίου. Η Hellenic Seaways έχει ήδη επεξεργαστεί και θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αντικατάστασης του πλοίου της Νήσος Μύκονος έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των επόμενων ημερών. Το πλοίο ρυμουλκείται απο το Ρ/Κ MEGALOCHARI VII με προορισμό το Καρλόβασι Σάμου.