Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Με ανώτερα στελέχη δύο κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας συναντήθηκε την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Τζόι Φοξ, Αντιπρόεδρος της Royal Carribean Cruises, και ο Τιζόρα Ίσραελ, Πρώτος Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Λιμένων και Προορισμών της Carnival Corporation, τόνισαν πως υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού και δήλωσαν πως πλέον υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον. Εμφανιζόμενος νωρίτερα ως ομιλητής στο 2ο φόρουμ Posidonia Sea Tourism, ο κ. Ίσραελ τόνισε πως στην Carnival «είμαστε εταίροι σας, χθες σήμερα και αύριο», αναφερόμενος παράλληλα θετικά στην άρση του καμποτάζ. Η Carnival έχει εννέα θυγατρικές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο και πραγματοποιεί με τα πλοία της 1.090 επισκέψεις σε λιμένες διελεύσεις στην Αδριατική και του Ιονίου, διακινώντας περίπου 2,8 εκατ. επιβάτες.
Από την πλευρά του, ο κ. Φοξ στάθηκε στην έλλειψη των απαραίτητων λιμενικών υποδομών στην χώρα μας προσθέτοντας πως μόνο το 16% των επιβατών που επισκέπτονται την Ελλάδα με κρουαζιερόπλοιο βγαίνουν από αυτό, ξοδεύοντας χρήματα στην αγορά, ενώ το ποσοστό αυτό είναι το διπλάσιο στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα εγκαινιάστηκε ο νέος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί έως 25.000 ταξιδιώτες ημερησίως. Πρόκειται για τον δεύτερο σταθμό κρουαζιέρας, μετά τον κεντρικό σταθμό «Ακτή Μιαούλη», ενώ μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμος και ο τρίτος σταθμός, του Αγίου Νικολάου.
Εν τω μεταξύ μιλώντας σε φόρουμ για την κρουαζιέρα ο ειδικός γραμματέας συμπράξεων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Νικόλαος Μαντζούφας, επισήμανε, επικαλούμενος στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας , ότι αν είχαμε λιμάνι εκκίνησης τον Πειραιά τότε τα οφέλη, έμμεσα και άμεσα από την κρουαζιέρα, θα ήταν δυο δισ. ευρώ επιπλέον το έτος.


ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ