Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ - ΟΚΤΩ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

Δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και οκτώ αγνοούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, ανοιχτά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης από θαλάσσης και αέρος.
Το containership φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες (πέντε Ρώσους, δέκα Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο) και κενό φορτίου συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το bulk carrier φορτηγό πλοίο PIRI REIS, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το CONSOUTH να εμβόλισε το PIRI REIS, πιθανότατα στο ύψος του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ταχεία εισροή υδάτων και το πλοίο να βυθιστεί. Οι αγνοούμενοι φέρεται να αποτελούν το πλήρωμα μηχανής του PIRI REIS. Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο πριν τις 07.00 το πρωί.
Στην περιοχή, περίπου 78 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μεθώνης, είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.
Το Piri Reis είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία, ενώ το CONSOUTH από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.
Στο σημείο όπου βυθίστηκε το φορτηγό, το βάθος της θάλασσας είναι μεγάλο και προσεγγίζει τα 2,5 χλμ.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ