Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΝΑΥΜΑΧΙΑ NEL LINES-BLUE STAR FERRIES ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ BLUE STAR PATMOS ΣΕ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου εξέδωσε δελτίο τύπου με αιτία το αίτημα της Blue Star Ferries να δρομολογήσει το Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη, αίτημα το οποίο θα εξετασθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σήμερα, ζητώντας να μην γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για φημολογούμενο έγκλημα και επιστέγασμα θράσους από πλευράς Blue Star. Αναλυτικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρει:
BLUE STAR FERRIES αφού μονοπώλησε και καθυπέταξε τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων με μονοπωλιακές πρακτικές, κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης και εκβιασμό στους μεταφορείς να υπογράφουν συμβόλαια αποκλειστικής μεταφοράς με τα πλοία της, κατά παράβαση κάθε νομικού και δεοντολογικού κανόνα, κατάφερε να αποτρέψει και να αποτρέπει ακόμα και σήμερα τη δρομολόγηση άλλων συμβατικών πλοίων, στα ανωτέρω νησιωτικά συμπλέγματα.

Αυτή η εκβιαστική πρακτική της που είναι γνωστή, τόσο σε όλες τις μεταφορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται, όσο και στις Λιμενικές Αρχές - Υπουργεία που κωφεύουν παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες, πέτυχε το σκοπό της. Έμεινε ως μοναδική εταιρεία που συνδέει Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με τον Πειραιά.
Τόσο το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ της ZANTE FERRIES όσο και το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ της HELLENIC SEAWAYS στις γραμμές αντίστοιχα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, δεν κατάφεραν να μείνουν στις συγκεκριμένες γραμμές πάνω από λίγους μήνες, καθ όσον λόγω των προαναφερθέντων εκβιασμών και συμβολαίων της BLUE STAR FERRIES με τους μεταφορείς δεν πήραν παρά μερίδιο 2% έως 5% της αγορά των φορτηγών.

Η BLUE STAR FERRIES σε αίτημα ετήσιας δρομολόγησης επιβατηγού – οχηματαγωγού στα Δωδεκάνησα του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA HERCULES της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε., διαφώνησε πλήρως στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έγινε στη Μυτιλήνη στις 10/02/2012, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες παρότι εξυπηρετούσε τα Δωδεκάνησα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΣ.

Σε νεότερο αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. για δρομολόγηση του  AQUA HERCULES ως οχηματαγωγό (Φ/Γ-Ο/Γ) σε αντικατάσταση του ετησίως δρομολογημένου Φ/Γ-Ο/Γ ΙΠΠΟΤΗΣ από 11/06/2012 έως 31/10/2012 που πρόκειται να εξεταστεί στο Σ.Α.Σ. 08/06/2012 η  BLUE STAR FERRIES διαφώνησε και με θράσος έγγραψε συγκεκριμένα τα κάτωθι :

“Η δρομολόγηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι η Εταιρεία μας έχει ήδη ρυθμίσει τα δρομολόγια της, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της γραμμής, συνεπώς όπως καλά γνωρίζετε και όπως η εταιρεία ΝΕΛ παραδέχεται στο αίτημα της, δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση.

Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι η τυχόν έγκριση έκτακτης δρομολόγησης θα είχε σαν αποτέλεσμα της ανάγκη ακύρωσης δρομολογίων μας με σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στη διακίνηση φορτηγών αλλά και επιβατών, η οποία σημειωτέον και δυστυχώς είναι ιδιαίτερα προβληματική”.

Και έρχεται τώρα το επιστέγασμα του ΘΡΑΣΟΥΣ!
 Ξεχνώντας τα ανωτέρω γραπτά της, διότι τώρα δεν την συμφέρουν, ζητά στο αυριανό Σ.Α.Σ. εκπρόθεσμα ετήσια δρομολόγια στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης από 05/07/2012 έως 04/07/2013, κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ. 5 του Ν.2932/2001 (όπως ισχύει σήμερα) που προβλέπει ότι για εκπρόθεσμη δήλωση δρομολόγησης μετά τις 31/01/2011 (όπως είναι η εξεταζόμενη αίτηση) πρέπει να συντρέχουν και να ικανοποιούνται συγκοινωνιακές ανάγκες που δεν καλύπτονται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία με τακτική δρομολόγηση ή με συμβάσεις του άρθρου 8.

Η γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη υπερκαλύπτεται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. με συνολικά 11 δρομολόγια την εβδομάδα και επιπλέον τρία δρομολόγια με το φορτηγό – οχηματαγωγό ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ της ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε., (δεν θα αναφέρουμε εδώ τα τρία εγκεκριμένα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, διότι είναι άλλου τύπου πλοίο).


 ΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ;;;

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!"