Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Σακέλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Απόστολος Βεντούρης αποφασίσθηκε να μειωθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς θα καταργηθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων. Από τη πλευρά τους οι ακτοπλόοι δεσμεύτηκαν πως θα μειωθούν τα εισιτήρια ισόποσα με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων αρκεί οι τιμές των πετρελαίων να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. Αναλυτικότερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης δήλωσε: "Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους που έδειξαν συναντίληψη σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που περνά η πατρίδα μας, αφού κοινός στόχος όλων μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση του τουρισμού μας. Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών, θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, που έρχονται από το παρελθόν και οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύονται ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια, ώστε φέτος όλοι να ταξιδέψουμε στα νησιά μας πιο φθηνά από κάθε άλλη χρονιά. Ευχαριστώ πολύ".
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Σακέλης τόνισε: "Η οποιαδήποτε μείωση γίνει στα εισιτήρια κατ΄ εμάς κρίνεται ευνοϊκά και δεσμευτήκαμε στον Υπουργό ότι θα κάνουμε και αντίστοιχες μειώσεις στην ονομαστική τιμή των εισιτηρίων δηλαδή θα μειωθούν τα εισιτήρια ισόποσα με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων οι οποίες θα μειωθούν, με κάποια ανησυχία όμως που έχουμε με τα πετρέλαια. Δηλώσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε άλλες αυξήσεις στα πετρέλαια. Άρα με την προϋπόθεση ότι τα πετρέλαια θα είναι στα σημερινά επίπεδα θα μειωθούν ισόποσα τα εισιτήρια".
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Απόστολος Βεντούρης δήλωσε: "Ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόθεση που έχει, να μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων περίπου στο 10% κάτι που του είπαμε ότι είναι ένα πολύ θετικό μέτρο. Επιτέλους το Υπουργείο ακούει αυτά που χρόνια λέμε για τις κρατήσεις υπέρ τρίτων. Είπαμε ότι από τη στιγμή - και έτσι είναι λογικό - που μειώσει τις κρατήσεις, θα μειωθεί άμεσα και το εισιτήριο του επιβάτη. Είναι ένα πάρα πολύ θετικό μέτρο, δείχνει ότι αρχίζουν να μας ακούν. Βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως του είπαμε και χρειάζονται μέτρα και γρήγορα, θεσμικά μέτρα για να αποφύγουμε την καταστροφή της ακτοπλοΐας. Άρα θα πρέπει να παρθούν πιο γρήγορα τα θεσμικά μέτρα που ζητάμε εδώ και χρόνια. Είναι όμως θετικό, είναι πολύ θετικό ότι επιτέλους κάτι γίνεται μετά από όλα αυτά. Το ότι μας ακούσανε είναι ένα πράγμα πολύ θετικό και είναι υπέρ του Υπουργού ότι άκουσε αυτό που λέμε".