Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος βύθισης του φορτηγού πλοίου CATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο μετά απο σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο BARU SATU στα ανοιχτά της 'Ανδρου, προκλήθηκε ρήγμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ τα δύο πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα. Στην περιοχή αναμένεται ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας.
Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του CATHERINE για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.
Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.
Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.
Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Τα πλοία είναι και τα δύο ελληνικών συμφερόντων.
Το φορτηγό πλοίο CATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
Το BARU SATU με σημαία Παναμά που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.


Πηγή: AΠE-MΠΕ