Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου της επέκτασης στη νότια πλευρά, του λιμένα Πειραιά, με σκοπό την δημιουργία «Κέντρου Κρουαζιέρας» για την εξυπηρέτηση μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοιων. 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το έργο χωροθετείται στην ακτή Μιαούλη και προβλέπει την κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων, δημιουργία επαρκών χερσαίων χώρων και θέσεων στάθμευσης, καθώς και κτήριιο νέου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργούν έξι νέες θέσεις εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων μήκους 300 μ. και άνω που αποτελούν τα νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια. 
Το υπουργείο τονίζει ότι με το νέο έργο δημιουργούνται οι απαραίτητες υποδομές έτσι ώστε να καταστεί ο λιμένας του Πειραιά επαρκώς ανταγωνιστικός στο κλάδο της κρουαζιέρας, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την στρατηγική του θέση, αναβαθμίζοντας παράλληλα το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας. 
Σύμφωνα με τον ΟΛΠ ΑΕ για το έργο προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του και ήδη εκδόθηκε Απόφαση Έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κοινοτική χρηματοδότηση του 95%.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ