Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΘ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Στα γραφεία του ΟΛΘ Α. Ε. βρέθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου και συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση και αναβάθμιση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Α.Ε Κωνσταντίνος Παπαϊώαννου, τα μέλη Δ.Σ Χριστόδουλος Αντωνιάδης και Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κος Βαρβιτσιώτης, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη λειτουργία του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με γνώμονα τα δημοσιονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα. 
Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι αποκρατικοποιήσεις για την τόνωση των δημοσίων εσόδων, αναφέρθηκε στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής για τους οργανισμούς λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης. 
"Τα δυο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναστροφής του επενδυτικού κλίματος προς τη χώρα μας και πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την αποκρατικοποίηση τους, προς όφελος όλης της κοινωνίας",ανέφερε και συμπλήρωσε: "Εγώ είμαι εδώ για να αφουγκραστώ την τοπική κοινωνία και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε αυτό να το επιτύχουμε καλύτερα».