Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α Ν.Π. 9906, για απώλεια της αριστερής άγκυρας του πλοίου κατά τη διάρκεια κατάπλου στο λιμένα Ραφήνας και πόντισης αυτής.
Μετά την ασφαλή πρόσδεση του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α στο λιμένα της Ραφήνας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 456 επιβάτες και εκφορτώθηκαν 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 12 Δ/Κ, ενώ άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ, μέχρι διαπίστωσης της δηλωθείσας αβαρίας και αποκατάστασής της.
Επιθεωρητής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας επιβιβάστηκε στο ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προκειμένου να διαπιστωθεί η προαναφερθείσα απώλεια και παράλληλα ειδοποιήθηκε, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο επιθεωρητής του παρακολουθούντα την κλάση του πλοίου νηογνώμονα, ενώ ειδικό συνεργείο δυτών ξεκίνησε τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της απολεσθείσας άγκυρας με αρνητικά αποτελέσματα.
Μετά την προσκόμιση του βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης του πλοίου από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση κυκλικών ταξιδίων του, από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, μέχρι την 14/08/2013.