Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ SORRENTO

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ SORRENTO, σημαίας Ιταλίας, το οποίο είχε αποπλεύσει για λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, ότι πρόκειται να επανακαταπλεύσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω σοβαρού τραυματισμού οδηγού φορτηγού οχήματος.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι επιβιβάστηκε Κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο και διαπίστωσε το θάνατο του 48χρονου αλλοδαπού οδηγού.
Ο ανωτέρω είχε επιβιβαστεί από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το φορτηγό όχημά του (τράκτορας-επικαθήμενο), όταν έτερο έμφορτο φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο) με οδηγό έναν 68χρονο αλλοδαπό, το οποίο ήταν στο γκαράζ του πλοίου μετατοπίστηκε και συγκρούστηκε με άλλο φορτηγό όχημα  με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 48χρονο.
Η σορός του ανωτέρω,  διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο οδηγός του φορτηγού οχήματος και ο Ύπαρχος του πλοίου.