Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας που συγκάλεσε ο Υπουργός, κ Κωστής Μουσουρούλης, με τους βουλευτές Δωδεκανήσου και τους τοπικούς παράγοντες, για την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλύμνου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, νέα σύσκεψη του υπουργού με εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας Blue Star Ferries, παρουσία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας, Νικολάου Λίτινα και υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δοθεί άμεση λύση στα θέματα που έχουν ανακύψει, όπως είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι ακόλουθες:
1)   Από την επόμενη εβδομάδα να προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο – το Σάββατο – προς τη Νήσο Κάλυμνο του πλοίου BlueStarParos, ούτως ώστε να γίνει πληρέστερη η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.
2)   Να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη του έργου προέκτασης του λιμενοβραχίονα του Λιμένα της Καλύμνου, ώστε να είναι εφικτή από την επόμενη θερινή περίοδο, η δρομολόγηση και των πλοίων BlueStar I ή BlueStar II.
Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Μουσουρούλης, με τη συνεργασία όλων των φορέων και παραγόντων, η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δοθούν οι βέλτιστες λύσεις.